Malzemeler
Evinizdeki eksikleri belirlemek için kutucukları işaretleyin.
Videolu Tarif
Hazırlanışı
-
Makarnayı Haşlayın:
Geniş bir tencerede suyu kaynatın, bol tuz atın ve makarnaları haşlayın. Sos için haşlama suyundan yarım bardak ayırmayı unutmayın. -
Tavukları Pişirin:
Tavukları küp küp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve tavukları altın rengi olana kadar yüksek ateşte mühürleyin. -
Sarımsak Aroması:
Tavuklar pişince ezilmiş sarımsakları ekleyin. Kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika daha kavurun. -
Kremalı Sos:
Sıvı kremayı tavaya dökün. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve sos hafif koyulaşana kadar 2-3 dakika pişirin. -
Lezzet Dokunuşu:
Rendelenmiş peyniri, tuzu ve karabiberi sosa ekleyin. Peynir eriyip sos tam kıvamını alana kadar karıştırın. -
Büyük Buluşma:
Haşlanan makarnaları süzüp sosun içine atın. Ayırdığınız haşlama suyundan biraz ekleyip sosun makarnaya iyice yapışmasını sağlayın. -
Servis:
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!